Lisanne Mulder Huisarts AERO MEDICAL EXAMINER

In 2019 ben ik afgestudeerd als huisarts aan de VU. Tevens heb ik de opleiding tot vliegarts gedaan.

Sindsdien keur ik graag de piloten en cabin crew. Vooral de ervaring en verhalen vind ik erg leuk om te horen.

Mijn passie voor het vliegen is in 2015 ontstaan toen ik wekelijks met mijn partner mee ging vliegen. Al snel begon ik met lessen in de DA 40 en inmiddels heb ik mijn PPL. Ik ben lid van de Rotterdamsche aeroclub.

Ik hoop met mijn medisch kennis, passie en ervaring in de vliegwereld de piloten en cabin crew op een goede manier te kunnen begeleiden in de medische keuring.

Mijn belangrijkste doel is om de piloten en crew in de lucht te houden, mits natuurlijk alle veiligheid in acht wordt genomen. Ik zal mijn uiterste best doen ze hierin te begeleiden en zo nodig naar een specialist te verwijzen.

Ik hoop jullie snel bij mij te zien!

Marcel van Scheepen ARTS AERO MEDICAL EXAMINER

In 2012 heb ik mijn tweedelige luchtvaartgeneeskunde opleiding voltooid en keur ik sindsdien (meestal op de maandagmorgen) met veel plezier piloten en cabin crew op Rotterdam Airport.

Ook ben ik wekelijks donderdags op Eindhoven Airport om de verschillende type piloten en cabin crew te keuren.

Mijn uitdaging is om de piloot van goede informatie te voorzien wanneer er sprake is van een aandoening, zodat zij met de juiste aanvullende onderzoeken en documentatie in het dossier, weer zo snel mogelijk veilig de lucht in mogen.

Overig medisch werk. Een aantal dagen per week doe ik zogenaamde Eerstejaars Ziektewet Beoordelingen en WIA beoordelingen voor het UWV in Den Haag als verzekeringsarts. Een heel andere doelgroep.

Ik vlieg zelf in mijn vrije tijd (met een Medische Verklaring PPL A) al 25 jaar boven Nederland (en soms elders) in een Robin DR 40 van de Vliegclub Rotterdam en vindt het heel leuk om daarvoor gasten uit te nodigen!